Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

''Τα δωράκια-εκπλήξεις της ζωής"

 Λένε πως η ζωή φέρνει πάντα εκπλήξεις... Κάποιες γίνονται για καλό, κάποιες πάλι όχι... Δυστυχώς τα δωράκια της ζωής, όσο κακόγουστα και να είναι δεν έχουν καρτελάκι αλλαγής. Έτσι, όταν σου δώσει ένα κακόγουστο ''δώρο'', μάλλον θ' αναγκαστείς να μείνεις σ' αυτό...


  ΠΡΩΤΟ ΛΑΘΟΣ:
Δεν είναι η ζωή που στέλνει τα "δωράκια" (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και νόμος), πολλές φορές είναι οι επιλογές μας, τα "δωράκια" που έρχονται συστημένα για μας. Όταν διαλέγεις το "δωράκι" σου υποχρεώνεσαι κιόλας να πληρώσεις το αντίτιμο κάποιας τιμής... Μαθαίνουμε να δεχόμαστε τις συνέπειες των επιλογών μας (πικρή αλήθεια που επαληθεύεται μόλις αρχίσουμε να ωριμάζουμε..) 

 ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ
Όταν πάρουμε το λάθος "δωράκι" το αντιμετωπίζουμε ακριβώς με την ίδια λογική...σαν ΛΑΘΟΣ! Αρνούμαστε ν' αποδεχτούμε τις συνέπειες και στρουθοκαμηλίζουμε, παριστάνοντας τους κατατρεγμένους και αδικημένους της ζωής... Enough is enough!!! Δεν νοείται ζωή χωρίς λάθη και φυσικά  λάθη χωρίς ζωή... Τα λάθη μας είτε το θέλουμε και το αποδεχόμαστε είτε όχι είναι η ειδοποιός διαφορά μας από τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς. 

ΤΡΙΤΟ ΛΑΘΟΣ:
Δεν μπορούμε ν'απαιτούμε συγχώρεση και κατανόηση των λαθών μας, όταν ούτε εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε σε θέση να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας. Η ζωή και η επιτυχία έχουν ανάγκη από marketing. Το πόσο καλά "προμοτάρουμε" τον εαυτό μας, έχει αντίκτυπο στην εικόνα που σχηματίζουν οι άλλοι για μας. Οι άνθρωποι αρέσκονται στο να βάζουν ταμπελίτσες στους άλλους:"καλός", "κακός", "όμορφος", "έξυπνος", "χαζός"... Αν έχουμε ήδη εκατομμύρια λάθος δωράκια δεν είναι ανάγκη να πάρουμε και την λάθος ταμπέλα, ειδικά όταν αυτή έχει να κάνει με την ερωτική μας ζωή και την προσέγγισή μας στους άλλους... (easy rider, you know...)

ΤΕΤΑΡΤΟ ΛΑΘΟΣ:
Τα λάθος "δωράκια" πολλές φορές μας πέφτουν βαριά... Όσο πιο πολλά έχουμε, τόσο πιο πολύ βυθιζόμαστε... Βυθιζόμαστε και... ΠΑΤΟΣ!! Αδιέξοδο... Φως στο τούνελ, πουθενά... Life sucks... Όχιιιι!!! Η ζωή δεν είναι άσχημη, ούτε σκύλα... Η ζωή είναι το είδωλο μας στον καθρέφτη- ο καθρέφτης μας-τα μάτια των πολλών... Πόση ανάγκη έχουμε τα μάτια των πολλών για την δική μας ευτυχία;;;Πόση ανάγκη έχουμε τον καθρέφτη για να νιώσουμε ευτυχισμένοι;;; Δεν λέω, η ζωή έχει αναποδιές, αλλά κανείς σ' αυτό το κόσμο, ακόμα και ο πιο πλούσιος, ο πιο όμορφος, ο πιο έξυπνος, κανείς απολύτως δεν είναι χωρίς προβλήματα... Ακόμα όμως και τα προβλήματα μας παίρνουν την χροιά και την ένταση που εμείς τους δίνουμε. Είναι καλό βέβαια να υπάρχει και η επαφή με την πραγματικότητα αλλά ποιος αμφισβητεί το ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ;; Αν και δράττομαι από μία παρερμήνευση της εν λόγω φράσης, είναι σωτήριο για την άστατη ψυχολογική μας κατάσταση ν' αφήνουμε που και που την υπεραναλυτικότητα μας και τον μεγεθυντικό φακό του Ηρακλή Πουαρώ καλά κλειδωμένα στην αποθήκη. Πολλές φορές η έλλειψη στρατηγικής, είναι αυτή που χαρίζει το πολυπόθητο ΡΟΥΑ ΜΑΤ στο σκάκι της ζωής. Είναι καλό λοιπόν ν' ανοιγόμαστε, να κάνουμε γκάφες, ν'απολαμβάνουμε τα πάντα χωρίς καχυποψία, μπορεί να έχει περισσότερο σασπένς αλλά κάνει το "παιχνίδι" πιο αληθινό, από την πλευρά μας έστω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Quod me nutrit me destruit...